טיפים שימושיים הקשורים לאוכל


טיפים שימושיים הקשורים לאוכל

1. אם במקרה לכלכתם את ידיכם בדבק – תשימו על האזור קצת מרגרינה ותחכו כמה דקות.

2. אם אתם רוצים שיהיה לכם ריח נעים בדירה - תרתיחו במשך כמה דקות קליפות לימון במים.

3. כדי להסיר אבנית ליד הברז – נגבו את האזור עם חומץ חמים.

4. על מנת שהחלב שלכם לא יגלוש במהלך ההרתחה - שמנו את הקצוות הפנימיים של הסיר בשמן.

5. ירקות לבישול צריך שהכניס רק למים רותחים.

6. כדי שהסלק יתבשל מהר יותר – בשלו אותו במשך 20 דקות, ולאחר מכן נקזו את המים ותיצקו בחזרה מים קרים להמשך הבישול.

7. כדי לקלף את הקליפה של תפוח אדמה בעל קליפה דקה מאוד – שימו אותם במים קרים וממולחים.

8. תפוחי אדמה בטיגון צריך להמליך רק לקראת הסוף.

9. כדי שהשעועית או האפונה יתבשלו במהירות – תשרו אותם במים קרים במשך הלילה.

10. כדי שתפוח האדמה לא יתפורר בבישול במים – הוא צריך להיות מבושל במים מומלחים עם כמה טיפות של חומץ.

11. כדי שסלק לא יאבד את צבעו כאשר מבשלים אותו – צריך לבשל אותו במים עם סוכר וחומץ תפוחים.

12. איך לבשל נכון את הירקות:

א. המכסה של הסיר צריך להיות בצבע כהה ולהתאים לסיר בגודלו.
ב. במהלך בישול הירקות אסור לחורר אותם.
ג. ירקות מוכנים צריך להסיר מייד מהמים.
ד. בעת בישול הירקות, צריך להוסיף למים מעט מיץ לימון.

13. כדי שהלחם שלכם יישאר טרי יותר זמן - שימו לידו חתיכת תפוח אדמה, תפוח עץ או קצת מלח.

14. איך לבחור דבש:

א. צריך לקחת מקלון ולנסות ולגלגל עליו את הדבש. אם הוא לא יתגלגל – הדבש לא איכותי.
ב. תמרחו קצת דבש בין אצבעות. אם אחרי כמה זמן האצבעות שלכם יפסיקו להידבק זו לזו – זה אומר שלדבש הוסיפו סוכר.
ג. טיפת דבש לא אמורה להציף את הציפורן שלכם.

 



( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )


דף הבית >> מבזקי דף >> כללי >> טיפים שימושיים הקשורים לאוכל